Razbijanje mitova – Tuning činjenice

Prvo moramo rauzmijeti što se nudi na tržištu.

Postoje 3 vrste načina za tuning motora.

  1. ECU flash tuning – dolazi u 2 oblika, ili odstranjivanje ECU-a i slanje istog na ponovno programiranje ili ponovno programiranje putem OBD porta na licu mjesta.
  2. Common rail (direktno ubrizgavanje goriva) – ovo je jednostavan način koji obuhvaća “uključi i vozi” uređaj.
  3. Modul koji upravlja s vremenom otvaranja injectora – kompleksan način koji obuhvaća konfiguraciju elektronike i kablova.

Modul koji upravlja s vremenom otvaranja injectora.

Ovo je napredan, potpuno nezavisan modul. Ne miješa se sa ECU motorom proizvođača. Samo produžuje tijek otvora inđektora kada je motor pod opterećenjem i na taj način postiže se povećanje snage.

Važno je napomenuti kako postoji nekoliko brendova koji tvrde kako imaju modul koji upravlja s vremenom otvaranja inđektora ali nisu svi brendovi transparentni.

Steinbauer Power modul je originalni modul koji upravlja s vremenom otvaranja injectora i jedini brend koji posjeduje 100%-tnu tehnologiju za upravljanje vremena otvaranja injectora.

ECU Flash Tuning.

Podrazumijeva hakiranje koda ECU motora proizvođača. Ovaj proces nadjačava programiranje proizvođača te instalira novu softver “mapu” ili program na ECU. Ukoliko se odlučite na ovaj način, pojedini programeri Vas mogu zatražiti da uklonite ECU motor te da njima pošaljete direktno na programiranje. Najčešće će predstavnik doći k Vama te učitat novu softver mapu na vozilo kroz OBD port.

Common rail (direktno ubrizgavanje goriva)

Moduli za ubrizgavanje goriva su jeftini oblici tuninga. Djeluju tako što koriste bazičnu elektroniku koja primarno radi na manipulaciji signala pritiska goriva koji putuje do ECU od senzora za ubrizgavanje goriva.
Bitno je napomenuti kako se ovdje ubrizgava dodatno gorivo kroz čitav proces. Postalo je doista učestalno kroz zadnjih 5-6 godina velika većina tržišta predstavlja svoj proizvod kao modul koji upravlja s vremenom otvaranja injectora ali nakon malo istraživanja se dođe do zaključka kako je to obični proces direktnog ubrizgavanja goriva.

Kontaktirajte nas i saznajte koliko će Vaše vozilo ostvariti snage uz modul koji upravlja s vremenom otvaranja injectora!